Chiar ma poate ajuta coachingul?

Coachingul te ajuta sa-ti imbunatatesti performantele personale si profesionale.

Originile sale sunt in sport, insa in sport, ca si in viata, cele mai mari obstacole in calea succesului sunt de natura interna, nu externe.

Exact cum procedeaza antrenorul cu sportivul, procedeaza si coach-ul, ajutandu-te sa obtii ce iti doresti. Este o relatie profesionala care te ajuta sa produci singur performanta in viata, business, organizatie, te ajuta sa construiesti podul intre unde esti acum si unde vrei sa fii.

Coach-ul, ca si antrenorul sportiv, este un partener care te ajuta sa faci design-ul pe care il doresti, sa-ti descoperi propriile resurse pentru a avea viata pe care ti-o doresti pe orice plan. Nu e despre cum e bine, rau, ci despre cum iti doresti tu sa fie, iar coach-ul te ajuta sa vezi mai clar lucrurile, perspectivele pe care le ai si sa actionezi in armonie cu ce iti doresti.

Fiecare dintre noi avem reurse nelimitate de energie, intelepciune, abilitati, fiecare dintre noi putem fi orice ne dorim. Ne putem crea vietile pe care le dorim, iar coach-ul te ajuta sa faci acest lucru mai repede, prin constientizarea propriilor resurse si a folositii lor intr-un plan bine definit care sa te duca la schimbarea pe care ti-o doresti.

Diferente intre coaching si alte metode

MetodeCoachingMentoringConsultanta
Intrebarea:Cum?Ce?De ce?
Focusul:PrezentViitorTrecut
Scopul:Imbunatarirea abilitatilorDezvoltarea si angajarea in obiective de invatareDepasirea barierelor psihologice
Obiectivul:Cresterea competenteiDeschiderea orizonturilorConstruirea auto-intelegerii

Scopul coaching-ului

Iti maximizezi punctele tari

Iti depasesti obstacolele

Iti clarifici obiectivele

Construiesti un plan de actiune

Iti duci la indeplinire planul

Cum isi atinge coaching-ul scopul?

Discutie si observatie

Din discutiile pe care le ai cu un coach vei reusi sa iti identifici oportunitatile de imbunatatire pe care le ai pe plan personal sau professional sau chiar in echipa pe care o conduci pentru a atinge performanta

Actiune

Coach-ul te ajuta sa iti construiesti un plan clar, un calendar cu pasi masurabili care sa duca la atingerea obiectivelor tale personale sau profesionale.

Followup

Coach-ul te ajuta sa progresezi conform planului si sa il ajustezi cand identifici noi oportunitiati.

Daca iti pui urmatoarele intrebari, hai sa ne cunoastem!

Oare am nevoie de coaching? Chiar ma poate ajuta coaching-ul? Nu stiu exact ce vreau Stiu exact ce vreau, dar nu stiu cum sa fac Stiu ce vreau, stiu cum sa fac…dar nu fac Sunt ok, dar la acelasi nivel de mult timp…oare pot mai mult?